Hosting, Gazduire web, Inregistrare Domenii Acasa
Cont Client
Contact                  
Comercial:       021.569.8003
Tehnic:            033.245.4598
Email:   office@hostpage.ro
AcasaCont ClientGazduire WebInregistrare DomeniiTickete SuportContact


Reguli pentru înregistrarea numelor de domenii si subdomenii .ro

1. Regulile prezentate in acest document se aplica tuturor celor care solicita inregistrarea domeniilor si subdomeniilor in zona .ro. 

- .ro pentru orice persoana juridica sau fizica;
- .com.ro pentru firme, produse sau servicii de natura comerciala;
- .org.ro pentru organizatii non-profit, organizatii sociale, asociatii civile;
- .tm.ro numai pentru marci inregistrate. Pentru inregistrarea acestor domenii de catre firme din Romania vor fi aduse dovezi de la OSIM sau alte organizatii de inregistrare a marcilor;
- .store.ro pentru magazine sau alte companii ce ofera bunuri de consum;
- .info.ro pentru furnizori de informatii;
- .nom.ro pentru acele persoane fizice ce doresc sa aiba propriul nume ca nume de domeniu;
- .nt.ro pentru companiile ce desfasoara activitati privind reteaua/Internetul;
- .firm.ro pentru firme;
- .www.ro pentru companiile ce desfasoara activitati privind World Wide Web;
- .arts.ro pentru organizatii ce desfasoara activitati artistice;
- .rec.ro pentru organizatii ce desfasoara activitati de divertisment.

2. Toate cererile de noi domenii vor fi conform RFC1034, 1035, 1122, 1123. 

3. Cererile vor fi automat procesate de un robot. Robotul va verifica lista numelor de domenii deja existente.

4. Inregistrarea numelor noi de domenii, precum si a nameservere-lor sau a modificarilor datelor de contact ale numelor de domenii deja inregistrate se fac online folosind formularele disponibile la adresa www.rotld.ro sau prin aplicatiile puse la dispozitie de partenerii ROTLD.

5. Robotul de inregistrare domenii va trimite automat un e-mail prin care anunta solicitantul daca cererea lui de inregistrare a domeniului a fost acceptata sau respinsa.

6. Numele de domenii si subdomenii din zona .ro pot fi inregistrate ca fiind "active" (delegare de domeniu) sau "inactive" (nume de domeniu rezervat).

7. Pentru inregistrarea unui nume de domeniu "activ", trebuie sa existe un server primar si unul secundar. Ambele servere necesita o conectare permanenta IP la Internet (pentru interogari si transfer de zona), pentru a se putea asigura o verificare facila, in orice moment a starii operationale si a bazei de date, de catre registrul ROTLD.

8. La sfarsitul fiecarei luni este facuta o verificare a zonei, pentru toate domeniile, in vederea depistarii de erori si a intocmirii diverselor statistici (hostcount). Din acest motiv, va rugam sa permiteti transferul de zona pentru masinile din clasa 192.162.16.0/24.

9. Orice persoana juridica sau fizica poate inregistra nume de domenii sub .ro, indiferent de tara in care se afla. Persoana care in formularul de inregistrare al numelui de domeniu este trecuta ca persoana de contact este responsabila pentru numele de domeniu inregistrat si trebuie sa fie un anagajat al companiei/firmei ce detine numele de domeniu respectiv.

10. Limba folosita pentru inregistrarea numelor de domenii este limba romana sau limba engleza.

11. Pentru a dezvolta un mediu de competitivitate pentru serviciile de inregistrare, cererile de domenii .ro pot fi trimise atat direct la ICI-ROTLD, cat si prin parteneri acreditati.

12. Facturile sunt trimise la persoana fizica/juridica trecuta la "Date Facturare/Billing Data", in formularul de inregistrare.

13. Plata va fi facuta in cinci zile de la primirea facturii proforme.

14. Cererile pentru inregistrare noi nume de domenii sunt procesate automat, in ordine cronologica, de catre ROTLD (primul venit, primul servit). Cel ce inregistreaza domeniul isi asuma intreaga responsabilitate pentru datele completate in formular si de aceea cel ce a inregistrat domeniul are obligatia de a verifica daca datele din baza de date sunt corecte si corespund realitatii. Aplicatiile de modificare/stergere a numelor de domenii sunt procesate manual, intr-un mod similar celui descris mai sus, insa ordinea cronologica, in anumite circumstante, poate sa nu fie respectata.

15. Inregistrarea unui domeniu este facuta numai dupa efectuarea platii. O cerere de inregistrare domeniu poate fi anulata din cauza neplatii, fara un avertisment prealabil.

16. Incetarea inregistrarii: numele de domenii, active sau inactive, pot fi sterse din baza de date whois.rotld.ro daca: a) cel ce a inregistrat domeniul cere stergerea sa; in acest caz, cel ce a inregistrat domeniul va trimite o cerere conform procedurii de stergere descrise la www.rotld.ro, prin care solicita stergerea numelui de domeniu; b) cand inregistrarea/rezervarea numelui de domeniu nu a fost complet platita; c) in urma unei hotarari judecatoresti sau a unei decizii venite din partea unor organizatii guvernamentale sau administrative cu autoritate, precum si in cazurile mentionate la art. 34.

17. Numele de domenii care au fost sterse devin imediat disponibile pentru alta persoana fizica sau juridica. 

18. Daca un domeniu este pus in starea "on-hold", acesta va figura in baza de date ca fiind inactiv. 

19. Responsabilitatile pentru domeniu. Cel care inregistreaza domeniul isi asuma intreaga responsabilitate privind datele completate in formularul online. Trimiterea formularului online constituie o garantie pentru ROTLD ca solicitantul are dreptul sa foloseasca numele de domeniu trimis. De aici rezulta cerinta ca informatiile furnizate in formularul de inregistrare nume de domenii sa fie corecte si exacte, iar solicitantul sa fie indreptatit sa foloseasca numele de domeniu cerut. Cel ce inregistreaza domeniul nu va implica ROTLD in litigii sau alte daune produse in urma utilizarii numelui de domeniu respectiv. ROTLD nu isi asuma responsabilitatea verificarii corectitudinii datelor din formularul online. Acceptarea unei aplicatii si inregistrarea unui nume de domeniu nu inseamna ca ROTLD recunoaste ca cel ce a inregistrat numele de domeniu respectiv are dreptul legal de a folosi acel domeniu, de exemplu cazul numelor de domenii ce se refera la marci inregistrate, nume de firma sau de personalitati bine cunoscute.

20. Inregistrarea unui nume de domeniu nu confera decat dreptul de folosinta asupra sa si orice dispute (litigii) intre persoane fizice sau juridice privind dreptul de a folosi un anumit nume vor fi rezolvate de preferinta mai intai prin mediere, arbitrare si apoi prin alte medote legale, inclusiv actiune judecatoreasca. Detinatorul dreptului de folosinta a domeniului raspunde de utilizarea legala a domeniului si in consecinta este singurul autorizat pentru mentinerea la zi a datelor de contact si a nameserverelor - persoana de contact tehnic nu are drept de administrare domeniu.

21. Numele domeniilor sunt alocate detinatorului. Daca cererea de inregistrare nume de domeniu a fost completata de alta persoana, imputernicita de catre detinator, cel ce detine numele de domeniu se constituie in parte beneficiara a contractului intre cel ce inregistreaza numele de domeniu si ROTLD. Detinatorul numelui de domeniu respecta "Regulile de inregistrare a domeniilor si subdomeniilor din zona .ro" si "Contractul de inregistrare", disponibile la www.rotld.ro, sectiunea "Domenii .ro".

22. Transferul numelui de domeniu are loc conform procedurii descrise la www.rotld.ro, sectiunea "Domenii .ro", "Transfer drept de folosinta".

23. Rezolvarea conflictelor. Cand un nume de domeniu a fost inregistrat sau este in curs de inregistrare de o alta persoana juridica sau fizica, este responsabilitatea celui care ar dori sa inregistreze acest nume de domeniu (altul decat detinatorul momentan al acestuia) sa cerceteze datele existente si sa initieze procedura legala impotriva detinatorului existent, daca crede ca acesta nu este in drept sa foloseasca numele de domeniu respectiv. Partile implicate recunosc si sunt de acord ca ROTLD nu poate arbitra disputele referitoare la inregistrarea si utilizarea numelor de domenii. Inregistrarea unei cereri in asteptare pentru un nume de domeniu va fi suspendata de catre ROTLD, in cazul unui conflict cu alta cerere in asteptare sau cu un nume de domeniu deja inregistrat (activ sau inactiv), pana cand partile conflictuale prezinta un document (hotarare judecatoreasca sau alt document al unui organism autorizat) ce rezolva disputa in favoarea unei parti sau a alteia.

24. Competenta ROTLD. Atat cat permite legea, registrul ROTLD nu va raspunde pentru utilizarea defectuoasa, intreruperea activitatii sau pentru diferite pagube indirecte, accidentale sau rezultate, de orice tip (inclusiv pierderi financiare), indiferent de forma de actionare (contract, ofensa, prejudicii, neglijenta), chiar daca registrul ROTLD a fost avertizat de posibilitatea unor astfel de pagube.

25. In cazul disputelor dintre marci inregistrate, ROTLD nu isi asuma decat obligatia furnizarii de informatii pentru ambele parti. 

26. Caracterele acceptate pentru numele de domenii sunt caracterele alfa-numerice (a-z, A-Z, 0-9) si semnul minus (-). Un nume de domeniu nu poate incepe sau nu se poate termina cu semnul minus (-). Recomandam utilizarea caracterelor mici (a-z), deoarece numele de domenii nu tin cont de caractere mici sau mari. Un nume de domeniu poate avea cel mult 63 de caractere, excluzand sufixul .ro, .com.ro, .info.ro, .store.ro etc.
Numele de domeniu este unic si nu poate fi modificat dupa ce a fost inregistrat. Prin modificarea oricarui caracter dintr-un nume, se obtine un nou nume de domeniu, care poate fi inregistrat conform procedurii de inregistrare noi nume si numai dupa efectuarea platii ceruta de noua inregistrare.

27. In cazul in care o persoana fizica sau juridica isi pierde dreptul de utilizare a unui nume de domeniu (de exemplu, nu avea dreptul sa inregistreze acel nume de domeniu), suma platita pentru inregistrarea numelui de domeniu nu va fi inapoiata.

28. ROTLD poate avertiza partile implicate despre eventualele conflicte ce pot apare intre acel nume de domeniu si alt nume de domeniu, marca inregistrata - nume foarte cunoscute, nume ale unor personalitati -, insa ROTLD nu are aceasta obligatie. Dupa o astfel de avertizare, cererea de inregistrare a numelui de domeniu respectiv va fi intrerupta pana la confirmarea primirii acestei avertizari, din partea destinatarului. ROTLD poate, deci, intrerupe inregistrarea numelui de domeniu pana cand proprietarul marcii inregistrate, al numelui foarte cunoscut sau personalitatea implicata va trimite la ROTLD un document prin care confirma ca cererea este valida si este de acord cu ea.

29. Daca un solicitant trimite cereri eronate sau/si cu date false, registrul ROTLD poate anula procesul de inregistrare pentru acest solicitant. ROTLD isi rezerva dreptul de a solicita informatii si/sau documente suplimentare.

30. ROTLD inregistreaza numele de domenii pe propriul server (whois.rotld.ro), autorizat pentru numele de domenii .ro. Informatiile de aici pot fi accesate prin comanda "whois -h whois.rotld.ro <domain name>", prin intermediul unui motor de cautare rulat de catre ROTLD. Aceasta interogare se face dupa nume de domeniu, interogarea furnizand informatiile referitoare la acest nume de domeniu. 

31. ROTLD isi rezerva dreptul de a afisa informatiile din baza de date WHOIS in orice format electronic sau alta forma. 

32. Aceasta politica referitoare la numele de domeniu va fi guvernata in acord cu legile Romaniei. Instantele din Bucuresti, Romania vor fi singurele in masura sa rezolve pe cale judecatoreasca orice dispute ce pot aparea in legatura cu numele de domeniu. Inainte de calea judecatoreasca, o mediere sau arbitrare a disputelor este posibila conform politicii de rezolvare a disputelor afisata la www.rotld.ro.

33. Motive de respingere a unei aplicatii pentru un nume de domeniu:

- date incomplete in formularul de inregistrare nume de domeniu;
- datele din formular sunt false, nu sunt exacte sau induc in eroare utilizatorii Internet;
- numele de domeniu contine mai mult de 63 de caractere;
- numele de domeniu contine alte caractere decat cele permise - caracterele alfa-numerice
si semnul minus (-);
- numele de domeniu contine semnul minus (-) la inceputul sau sfarsitul sau;
- numele de domeniu este identic cu altul deja inregistrat;
- numele de domeniu este identic cu cel dintr-o cerere anterioara, valida;
- nume de domeniu de prost gust;
- nume de domeniu necuviincioase;
- nume de domeniu care ar putea contravine cu respectarea ordinii publice;
- nume de domeniu care creaza confuzie;
- nume de domeniu care ar putea aduce ofensa cuiva;
- nume de domeniu obscene sau pornografice;
- nume ale unor personalitati bine cunoscute;
- in caz de neplata sau plata partiala.

34. Registrul ROTLD poate anula sau suspenda un nume de domeniu:

- daca numele este administrat intr-un mod ce dauneaza functionarea DNS-ului;
- daca datele pe baza carora s-a inregistrat domeniul s-au schimbat - de exemplu, organizatia ce a inregistrat domeniul nu mai exista sau datele de contact au fost modificate in date false;
- daca ROTLD este sesizat ca numele de domeniu este folosit intr-un mod ce produce confuzie printre utilizatorii de Internet;
- daca ROTLD este informat despre o actiune ilegala, referitoare la acel nume de domeniu;
- daca exista o incercare de a revinde numele de domeniu respectiv;
- in cazul unui conflict intre parti, pana la rezolvarea disputei;
- daca utilizarea acelui nume de domeniu creeaza confuzie pentru alti utilizatori de Internet;
- daca ROTLD considera ca ar putea avea loc unul din cazurile expuse mai sus.

Regurile si contractul sunt in conformitate cu ROTLD.
Contract (întelegere) pentru înregistrarea de domenii .ro
1. INTELEGERE (CONTRACT). In acest Contract de Inregistrare de domenii .ro, ("Contract"), "Dumneavoastra", "al dumneavoastra" se refera la fiecare cumparator, "noi" si "al nostru" se refera la ICI (Institutul National pentru Cercetare - Dezvoltare in Informatica), registrul ROTLD. Aceasta intelegere explica obligatiile noastre, precum si obligatiile dumneavoastra pentru diferite servicii oferite de noi. Prin utilizarea Serviciilor in cadrul acestei Intelegeri, Dumneavoastra confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu toate conditiile acestui Contract, precum si cu orice reguli sau politici pertinente care exista in acest moment sau care pot fi publicate de catre noi in viitor.
2. REGULI DE INREGISTRARE. Regulile de inregistrare a numelor de domenii si subdomenii .ro, reguli care pot fi accesate pe pagina registrului, www.rotld.ro, modificate periodic, sunt partea integranta a acestui contract.
3. SELECTAREA UNUI NUME DE DOMENIU. Noi nu putem si nu verificam daca numele de domeniu pe care il selectati, sau utilizarea numelui domeniului, incalca drepturile legale ale altor partii. Noi insistam ca dumneavoastra sa investigati daca numele selectat sau utilizarea lui incalca drepturile legale ale altor parti. Puteti lua in considerare una sau mai multe marci inregistrate de Dumneavoastra in legatura cu numele de domeniu pe care doriti sa il inregistrati. Trebuie sa fiti constient ca ni se poate cere de catre o instanta judecatoreasca sa anulam, modificam sau sa transferam numele de domeniu. Trebuie sa fiti constient ca daca suntem dati in judecata sau amenintati cu judecata in legatura cu numele dumneavoastra de domeniu, ne vom adresa dumneavoastra pentru a sustine nevinovatia noastra si pentru a ne despagubi pentru daunele cauzate.
4. TAXE, PLATA SI TERMEN. Pentru serviciile pe care le-ati selectat, sunteti de acord sa ne platiti taxele aplicabile pentru serviciul/serviciile in cauza. Toate taxele sunt nerambursabile in afara situatiilor in care se specifica. Suplimentar sunteti de acord:
    (1) sa furnizati informatii actuale, complete si exacte despre dumneavoastra asa cum este cerut in cadrul procesului de inregistrare si
    (2) sa mentineti si sa modificati aceste informatii dupa cum este necesar pentru a le mentine actuale, complete si exacte.
Prin prezenta ne acordati dreptul de a furniza aceste informatii unor terte parti. Prin completarea si trimiterea Formularului de Inregistrare de Nume de Domeniu ("Formular de Inregistrare"), declarati ca informatiile trimise sunt adevarate si ca inregistrarea Numelui de Domeniu Selectat, in acceptiunea Inregistrantului, nu interfera sau nu incalca drepturile unei terte parti. Inregistrantul se angajeaza ca Numele de Domeniu nu este inregistrat pentru scopuri contrare legii si folosirea numelui de domeniu nu va viola nici o lege sau reglementare in vigoare.
5. MODIFICARI ALE INTELEGERII (CONTRACTULUI). Sunteti de acord ca in perioada acestui (Intelegere) Contract noi putem:
    (1) revizui termenii si conditiile acestui (Intelegere) Contract; si
    (2) schimba serviciile furnizate in cadrul acestui (Intelegere) Contract.
Orice revizuire sau schimbare va fi efectiva imediat dupa afisarea Intelegerii revizuite pe site-ul nostru de web, www.rotld.ro, sau la notificarea prin E-mail sau prin mesaj de posta obisnuita asa cum este specificat in sectiunea Note a acestei Intelegeri, Punctul 20. Sunteti de acord cu urmarirea periodica a site-ului nostru de web, www.rotld.ro, pentru a avea cunostinta de orice revizuire. Daca nu sunteti de acord cu orice revizuire a acestei Intelegeri, puteti inceta aceasta Intelegere in orice moment prin trimiterea unui E-mail sau a unui mesaj de posta obisnuita catre noi, asa cum este specificat in sectiunea Note a acestei Intelegeri, Punctul 20. Nota de incetare va fi efectiva dupa primirea si procesarea ei de catre noi. Sunteti de acord ca prin continuarea folosirii Serviciilor noastre in urma notei oricarei revizuiri a Intelegerii, va conformati revizuirilor sau schimbarilor din Intelegere.
6. DISPUTE PENTRU NUME DE DOMENIU. Sunteti de acord ca, daca inregistrarea sau rezervarea numelui dumneavoastra de domeniu este contestata de o terta parte, in acest caz se va aplica Politica de Dispute in vigoare la momentul disputei. Sunteti de acord ca in cazul unei dispute de nume de domeniu cu o terta parte, veti sustine nevinovatia noastra si veti suporta cheltuielile de despagubire, in conformitate cu termenii si conditiile din Politica de Dispute.
7. POLITICA DE DISPUTE. In cazul unei dispute privitoare la un Domeniu de Nume Internet inregistrat in cadrul Domeniului de nivel inalt .ro, disputa intre doua organizatii sau indivizi dintre care una din parti pretinde ca are un drept mai puternic de a inregistra respectivul Domeniu de Nume Internet, ROTLD va asista partile prin medierea cazului. ROTLD va cauta sa stabileasca daca poate fi gasita, prin interventia impartiala a colectivului ROTLD, o rezolvare mutual acceptabila a disputei.
Conform regulilor pentru inregistrarea de nume in cadrul domeniului .ro si a subdomeniilor sale, ROTLD poate suspenda in anumite cazuri delegarea unui Domeniu de nume Internet:
    (1) numele de domeniu este utilizat intr-o maniera care cauzeaza confuzie in randul utilizatorilor Internet;
    (2) numele de domeniu este administrat intr-un mod care care poate pune in primejdie operatiunile DNS-ului.
Daca medierea nu are succes, atat contestatarul cat si inregistrantul pot rezolva disputa intr-o instanta judecatoreasca din Bucuresti, Romania.
8. AGENTI. Sunteti de acord ca daca un agent (de exemplu un Furnizor de Servicii Internet) cumpara in numele dumneavoastra Serviciile noastre, sunteti legat ca detinator de toti termenii si conditiile incluse in prezentul contract (intelegere), inclusiv Politica de Dispute.
9. ANUNTURI. Ne rezervam dreptul de a distribui informatii pertinente privind calitatea serviciilor noastre si ale partenerilor nostri catre dumneavoastra. Aceste anunturi vor fi predominant de natura informativa si pot include note de descriere a schimbarilor, modificarilor, a noilor produse sau alte informatii pentru a securiza sau imbunatatii prezenta dumneavoastra pe Internet.
10. LIMITAREA RASPUNDERII. Sunteti de acord ca intreaga noastra raspundere, si incercarile noastre de remediu, pentru orice Serviciu(i) furnizat(e) in cadrul acestei Intelegeri si orice incalcare a acestei intelegeri este limitata numai pentru suma platita pentru acest(e) Serviciu(i). Noi si contractorii nostri nu suntem raspunzatori pentru orice daune directe, indirecte, intamplatoare, speciale sau rezultate din utilizarea sau incapacitatea de utilizare a Serviciilor sau pentru costul procurarii de servicii inlocuitoare. Nu suntem raspunzatori de orice/toate pierderi(le) sau de orice acuzatie care rezulta din aceasta, dar nu este limitata la:
    (1) pierderi sau acuze rezultate din intarzieri sau intreruperi ale accesului;
    (2) pierderi sau acuze rezultate din netransmiterea integrala sau partiala a datelor;
    (3) pierderi sau acuze rezultate din erori, omisiuni, declaratii incorecte despre oricare sau toate serviciile furnizate in cadrul acestei intelegeri;
    (4) pierderi sau acuze rezultate din operatii de dezvoltare sau intrerupere a site-ului de web sau a serviciului de mail ale dumneavoastra.
Persoana inregistrata este de acord ca noi nu putem fi facuti raspunzatori pentru orice pierdere din cadrul inregistrarii si utilizarii numelui de domeniu al celui inregistrat, sau pentru intreruperea afacerii, sau alte daune indirecte, speciale, intamplatoare sau rezultate de orice fel (incluzand pierderi de profit) indiferent de forma lor, contractuale, ofensa, prejudicii (incluzand neglijenta), sau in alt mod, chiar daca ni s-a semnalat posibilitatea unor astfel de daune.
11. DESPAGUBIRI. Sunteti de acord sa eliberati, asigurati, protejati pe noi, contractorii, agentii, angajatii, functionarii, directorii si colaboratorii de toate raspunderile, pretentiile si costurile, incluzand costuri de judecata, de partile implicate sau care rezulta din aceasta intelegere, din Serviciile furnizate aici sau din utilizarea acestor servicii, incluzand prejudiciile cauzate de Dumneavoastra, sau ale altuia care utilizeaza serviciul de E-mail de la calculatorul dumneavoastra, de orice proprietate intelectuala sau alt act de proprietate al altei persoane sau entitati, sau rezultat din violarea oricaror reguli de operare sau politici legate de Serviciuliile furnizate. Sunteti de acord, deasemenea, sa ne eliberati, asigurati si protejati in conformitate cu termenii si conditiile din Politica de Dispute. Cand suntem amenintati cu proces de catre o terta parte, putem cere asigurari scrise din partea dumneavoastra, asigurari in care sa ne promiteti protectie; in caz ca nu furnizati aceste asigurari, aceasta poate fi considerata incalcare a acestei Intelegeri si poate duce la dezactivarea numelui dumneavoastra de domeniu.
12. NERESPECTAREA CONTRACTULUI (INTELEGERII) Sunteti de acord ca orice nerespectare a prevederilor acestei Intelegeri, a oricarei reguli de operare sau a Politicii de Dispute, poate fi considerata de catre noi ca o incalcare si ca noi va putem furniza o nota scrisa, in care sa descriem abuzul. Daca in treizeci (30) de zile calendaristice de la data unei astfel de note, nu furnizati dovezi, satisfacatoare pentru noi, ca nu v-ati incalcat obligatiile din prezenta Intelelegere, atunci putem sterge inregistrarea sau rezervarea numelui domeniului dumneavoastra sau putem inchide contul de e-mail, fara notificari suplimentare. Orice asemenea incalcare din partea dumneavoastra nu va fi scuzata datorita faptului ca noi nu am actionat in cazul unei incalcari anterioare din partea dumneavoastra.
13. FARA GARANTIE. Sunteti de acord ca, prin inregistrarea sau rezervarea numelui de domeniu ales, aceasta nu va confera imunitate in cazul obiectiilor privind inregistrarea, rezervarea, sau utilizarea numelui de domeniu.
14. GARANTII DE ABSOLVIRE DE RASPUNDERE. Sunteti de acord si garantati ca informatiile pe care le furnizati la inregistrarea sau rezervarea numelui de domeniu sau la inregistrarea pentru alte servicii, sunt conform cunostintei dumneavoastra, exacte si complete, si orice modificari ulterioare ale acestor informatii vor fi furnizate conform procedurilor de modificare de la momentul respectiv. Sunteti de acord ca utilizarea serviciului nostru este pe raspunderea dumneavoastra in intregime. Sunteti de acord ca un asemenea Serviciu(ii) este furnizat "asa cum este," "asa cum este disponibil". Noi ne absolvim de orice raspundere de orice fel, expresa sau implicita. Nu garantam ca Serviciile vor atinge cerintele dumneavoastra, sau ca Serviciul(iille) va(vor) fi neintrerupt(e), in timp, sigur, sau lipsit de erori; de asemenea nu garantam rezultatele ce pot fi obtinute din utilizarea Serviciului(iilor) nostru(noastre) sau acuratetea si corectitudinea informatiilor obtinute prin serviciul nostru de e-mail sau ca defectele din Serviciile software vor fi corectate. Intelegeti si sunteti de acord ca orice material si/sau date descarcate sau altfel obtinute prin utilizarea serviciului nostru de e-mail este facut pe propriul risc si veti fi in intregime responsabil pentru orice stricaciune cauzata calculatorului dumneavoastra sau pentru orice pierdere de date care rezulta din descarcarea unor asemenea materiale si/sau date. Nu facem nici o garantie privitoare la orice bunuri sau servicii cumparate sau obtinute prin serviciul de e-mail sau prin alte tranzactii facute prin serviciul de e-mail. Nici un sfat sau informatie, scrisa sau verbala, obtinuta de la noi prin serviciul de e-mail nu va crea nici o garantie care nu este facuta expres in acest document.
15. REVOCARE. Sunteti de acord ca putem anula (sterge) numele dumneavoastra de domeniu sau va putem suspenda dreptul de a utiliza alte servicii daca informatiile pe care ni le furnizati la inregistrarea sau rezervarea unui nume de domeniu sau la inregistrarea pentru alte servicii, sau la modificare, contine informatii false sau eronate, sau ascundeti sau omiteti orice informatie pe care noi o consideram importanta in decizia noastra de a inregistra sau rezerva numele dumneavoastra de domeniu. Sunteti de acord ca noi putem in mod unilateral sterge sau transfera domeniul dumneavoastra in orice moment.
16. DREPT DE REFUZ. In mod unilateral, ne rezervam dreptul de a refuza inregistrarea sau rezervarea numelui dumneavoastra de domeniu ales sau inregistrarea dumneavoastra pentru alte Servicii, sau sa stergem numele dumneavoastra de domeniu in treizeci (30) de zile calendaristice de la plata dumneavoastra pentru aceste servicii. In cazul in care nu va inregistram sau rezervam numele dumneavoastra de domeniu sau nu va inregistram pentru alte Servicii, sau va stergem numele de domeniu sau va nu va furnizam alte Servicii in aceste treizeci (30) de zile calendaristice, suntem de acord sa va returnam taxa platita. Sunteti de acord ca nu suntem responsabili pentru pierderile sau stricaciunile cauzate dumneavoastra, care pot rezulta din refuzul nostru de a inregistra, rezerva sau sterge numele dumneavoastra de domeniu sau refuzul de a va inregistra pentru alte servicii.
17. DISOCIERE. Sunteti de acord ca aceste clauze ale acestei Intelegeri sunt separabile. Daca orice clauza sau prevedere este declarata invalida, acea clauza sau prevedere va fi analizata cat de curand posibil in acord cu legile actuale pentru a reflecta intentiile initiale ale partilor, iar celalte clauze si prevederi raman in vigoare.
18. NEASOCIEREA. Nimic continut in aceasta intelegere nu va fi interpretata o creare de asociere, parteneriat, sau alta forma de unire intre parti.
19. NEABANDON. Incapacitatea noastra de a cere furnizarea de catre Inregistrant a oricarei asigurari nu afecteaza dreptul de a cere acest lucru in orice moment in viitor; neconsidererea unei prevederi din acest contract de catre noi, la un moment dat, nu poate fi un argument ca acea prevedere sa nu poata fi considerata in viitor.
20. NOTE. Orice nota sau alt comunicat referitor la aceasta intelegere vor fi trimise in scris prin E-mail sau prin posta normala. Notele in formatul electronic vor fi trimise folosind formularul din pagina registrului, www.rotld.ro - Contact Info. Mesajele vor fi trimise catre ICI-RoTLD si catre dumneavoastra la adresa de posta furnizata in baza de date Whois.
21. INTREGIRE. Sunteti de acord ca aceasta Intelegere (Contract), regulile si politicile publicate pe WEB sunt intelegerea exclusiva intre dumneavoastra si noi cu privire la Serviciile noastre. Aceasta Intelegere inlocuieste orice aranjamente sau intelegeri anterioare, stabilite prin practica, politica sau precedent.
22. LEGE GUVERNANTA. Acesta Intelegere va fi condusa, interpretata si impusa in conformitate cu LEGILE Romaniei. Orice actiune judiciara legata de aceasta Intelegere trebuie intreprinsa in Bucuresti, iar dumneavoastra va supuneti jurisdictiei acestor tribunale.
23. MINORI. Prin acceptarea serviciilor noastre Dumneavoastra confirmati ca aveti varsta legala pentru a incheia aceasta Intelegere (Contract).
24. ACCEPTAREA INTELEGERII (Contractului). Prin acceptarea serviciilor noastre, inclusiv prin efectuarea platii facturii emise de catre noi, dumneavoastra confirmati ca ati citit aceasta Intelegere (Contract) si sunteti de acord cu toate clauzele si conditiile sale. Ati evaluat independent necesitatea participarii ca parte in aceasta Intelegere (Contract) si nu va bazati pe nici o reprezentare, garantie sau declaratie, altele decat cele stabilite in aceasta Intelegere.
Regurile si contractul sunt in conformitate cu ROTLD.
Termeni si conditii gazduire web
I. PARTILE CONTRACTUANTE
Prezentul document reprezinta Termenii si Conditiile de Utilizare, este Contractul de Furnizare Servicii de gazduire pe servere virtuale, prescurtat mai departe "TCU". Prezentul TCU este incheiat intre dumneavoastra (numit in continuare "Dvs.", "al Dvs." sau "beneficiar") In calitate de beneficiar si HOST PAGE (numit in continuare "nostru", "al nostru", "HOST PAGE" sau "furnizor") in calitate de furnizor de servicii de gazduire pe servere dedicate si virtuale. Fiind cea mai recenta versiune a TCU. Folosirea serviciilor noastre prin intermediul Pachetelor descrise pe site constituie subiectul prezentului contract (TCU).
Partile : HOST PAGE , cu sediul in Moldova, oras Balti, cod postal 2044 str. Olt 11, raion Balti si Clientul.
S-a incheiat prezentul Contract, ale carui prevederi si clauze, convenite in virtutea dreptului libertatii contractuale, au fost stabilite prin acordul nostru comun si cu respectarea legii. Prezentul contract ( TCU ) serveste ca baza legala pentru toate serviciile de gazduire oferite de HOST PAGE.
HOST PAGE isi rezerva dreptul de a modifica, schimba, inlatura sau adauga termenii si conditii prezentului TCU, incluzand, dar nelimitandu-se la acestea: termenii, amenzi/taxe aplicabile, politici de functionare, utilizare / comportament al clientiilor in raport cu imaginea, angajatii nostrii.
HOST PAGE poate beneficia de acest drept fara notificari sau instiintari prealabile. Indiferent de comunicarile/instiintarile anterioare, utilizarea continua a serviciilor reprezinta acordul Dvs. asupra acestor modificari. Verificarea periodica a modificarilor si schimbarilor intervenite in prezentul TCU, precum si corectitudinea datelor furnizate de Dvs. sunt in intregime responsabilitatea Beneficiarului.
PRIN COMPLETAREA FORMULARULUI DE COMANDA SUNTETI DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE :
1. REPREZINTA O GARANTIE CA SUNTETI PERSOANA FIZICA, CA AVETI IMPLINITA VARSTA DE 18 ANI. IN CAZUL IN CARE REPREZENTATI O PERSOANA JURIDICA, PARTENERIAT SAU ORICE ALTA FORMA JURIDICA DE ORGANIZARE IN CONFORMITATE CU STANDARDELE DE COMERT INREGISTRAREA Dvs. ESTE O GARANTIE.
2. SUNTETI DE ACORD SA FURNIZATI IN FORMULARUL DE COMANDA INFORMATII CORECTE, CLARE SI REALE, INCLUZAND ORICE TIP DE INFORMATIE NECESARA PENTRU CONDITIILE DE PLATA SI VA ANGAJATI SA ACTUALIZATI IN MOD CORECT SI PERMANENT PREZENTELE INFORMATII.
3. REPREZINTA SI GARANTEAZA CA AVETI AUTORITATEA DE A UTILIZA SERVICIILE CONFORM PREZENTULUI TCU. IN CAZUL IN CARE NU SUNTETI DE ACORD / NU VA MANIFESTATI ACORDUL ASUPRA TERMENILOR SAU ORICAROR ALTOR MODIFICARI, SINGURA OPTIUNE ESTE ACEEA DE A NOTIFICA DEPARTAMENTUL PLATI ASUPRA DORINTEI DE A REZILIA UNILATERAL PREZENTUL TCU.
DACA NU SUNTETI DE ACORD CU PREZENTUL CONTRACT (TCU) NU TRIMITETI COMANDA!!!.


II. OBIECTUL CONTRACTULUI (TCU)
Obiectul contractului constituie furnizarea de catre HOST PAGE, de servicii de gazduire web pe servere virtuale. Aceste servicii reprezinta o gama de functii si facilitati proprii fiecarui pachet de gazduire web.
Furnizorul este de acord sa furnizeze urmatoarele servicii:
1. gazduirea siteului sau a siteurilor web contractate.
2. asistenta tehnica online si/sau telefonica in cazuri exceptionale pentru utilizarea serviciilor de gazduire a siteurilor web.
Furnizorul se obliga sa ofere servicii in acord cu parametrii tehnici prezentati la urmatoarele adrese:
Pachete Gazduire : http://www.hostpage.ro
Inregistrare Domenii Web : http://www.hostpage.ro
III. VALOAREA SERVICIILOR SI TERMENI DE PLATA
HOST PAGE, va emite facturi proforme pe baza carora va trebui sa achitati contravaloarea serviciului contactat. Frecventa platii o veti alege dumneavoastra, initial prin intermediul formularului de comanda, iar apoi printr-o solicitare adresata departamentului plati in scris prin e-mail la adresa office@hostpage.ro . Plata efectuata valabil nu are caracter returnabil, nici in cazul in care renuntati anticipat la serviciile de gazduire.
Plata se face in lei,in contul HOST PAGE, in caz de neplata HOST PAGE are dreptul de a intrerupe furnizarea serviciului fara nici o notificare prealabila.
In cazul domeniilor care nu au terminatia .RO, inregistrarea acestora se realizeaza doar dupa confirmarea platii conform facturii proforme emise prin formularul de comanda.
Daca intre data depunerii comenzii si data confirmarii platii numele de domeniu care se doreste a fi achizitionat este inregistrat de catre un tert beneficiar, vi se acorda fie posibilitatea de a vi se returna contravaloarea in lei a facturii, fie de a inregistra un alt nume de domeniu cu aceeasi terminatie.
Prin intreruperea serviciului se intelege SUSPENDAREA, STERGEREA definitiva a contului de pe serverele HOST PAGE. Decizia asupra formei de intrerupere a serviciului apartine in exclusivitate furnizorului. Prin neplata serviciilor furnizate beneficiarul renunta in mod expres la alte drepturi si protectie legala.
Trecerea la un abonament superior sau inferior se poate face in orice moment, aceste modificari vor avea loc imediat. Plata va fi corespunzatoare tipului de abonament ales.
Activarea serviciilor de gazduire, inregistrarea domeniilor sau reseller se face intre 10 minute si 24 de ore de la confirmarea platii de catre client, confirmarea platii se poate face prin trimiterea documentului de plata pe email sau in momentul in care banca confirma plata respectiva.
HOST PAGE poate schimba oricand tarifele pentru serviciul de gazduire, sau bazele pe care se determina orice taxa sau sa instituie orice noua taxa. In caz de reinoire preturile pot fi schimbate fara nici o modificare prealabila.
Perioada contractuala incepe din data in care serviciul dumneavoastra a fost activat, si ramane valabila pentru perioada selectata de dumneavoastra in formularul de comanda. In cazul in care doriti sa renuntati la Serviciul furnizat de HOST PAGE trebuie sa anuntati HOST PAGE (departamentul plati) despre acest lucru in scris prin email.
Nici un serviciu nu include garantie de calitate, iar banii platiti pe contravaloarea serviciilor nu sunt returnabili.


IV. RENUNTAREA LA SERVICII
HOST PAGE poate inceta furnizarea serviciului contractat de catre beneficiar, imediat, irevocabil si fara notificare prealabila, daca:
a) Dvs. nu ati respectat, violat sau ati tratat necorespunzator prezentul regulament, incluzand orice alte regulament HOST PAGE sau nu ati respectat legea romana aplicabila.
b) Dvs. ati furnizat la inregistrare informatii false.
c) Dvs. nu ati respectat conditiile referitoare la acuratetea, claritatea si validitatea datelor de inregistrare.
d) Dvs. nu ati raspuns comunicarilor trimise pe adresa de email declarata la inregistrare.
e) Dvs. sunteti angajat in activitati ilegale, frauduloase sau orice tip de activitati - vanzarea de produse sau servicii care intra in incidenta legii.
f) Dvs., un reprezentant/angajat al dumneavoastra, un partener (persoana juridica sau persoana fizica) sau un reprezentant/angajat al unui partener este implicat in nume personal sau ca reprezentant legal in activitati care sa prejudicieze drepturile sau reputatia HOST PAGE.
g) Dvs. nu ati achitat valoarea serviciului contractat pentru o perioada mai mare de 7 de zile.
Orice incetare a serviciilor oferite de HOST PAGE are efecte imediate. HOST PAGE poate optional sa notifice clientul asupra incetarii furnizarii serviciilor.
Aditional termenilor mentionati mai sus orice parte a acestei conventii poate denunta prezentatul TCU daca:
i) orice parte nu respecta termenii si conditiile prezentului regulament si nu depune toata diligenta necesara pentru a remedia situatia aparuta in timp de 30 de zile de la primirea preavizului de la cealalta parte, exceptand cazul nerespectarii obligatiei de plata, si neonorarea obligatiei timp de 7 zile calendaristice din momentul instiintarii primite de la HOST PAGE.
ii) cealalta parte este declarata in stare de faliment si s-a pornit actiunea de lichidare judiciara.
iii) cealalta parte este declarata in stare de faliment si s-a pornit actiunea de lichidare judiciara daca procedura nu e retrasa timp de 60 de zile de la incepere.
In cazul in care o autoritate statala aduce argumente solide care incrimineaza prezentul TCU si serviciul, aducand prejudicii ordinii de drept HOST PAGE poate suspenda serviciul fara alte obligatii aferente.
In cazul in care HOST PAGE suspenda doar o parte a Serviciului Dvs., ca urmare a nerespectarii TCU, aceasta nu suspenda obligatia Dvs. de a plati taxele in intregime. In cazul in care HOST PAGE suspenda intregul Serviciu sunteti obligat la plata taxelor aferente utilizarii serviciului pana la data mentionata in acordul de inregistrare, taxe aplicabile si in cazul suspendarii inainte de termen.
Renuntati in mod expres la alte drepturi si protectie legala si conditii care ar putea fi in conflict cu termenii prevazuti in TCU.


V. PROPRIETATEA INFORMATIILOR DIN CONTUL DE GAZDUIRE SI SECURITATEA
Accesul la contul de gazduire pe serverele HOST PAGE se face prin intermediul unui nume de utilizator si o parola transmise de catre HOST PAGE in momentul activarii contului de gazduire. Sunteti de acord sa pastrati aceasta parola confidentiala.
Sunteti responsabil de mentinerea securitatii contului Dvs. si sunteti raspunzator pe deplin de toate activitatile ce se desfasoara in contul Dvs. si orice actiuni efectuate in legatura cu numele domeniului Dvs. inclusiv cu cele efectuate de userii adreselor de email de pe domeniul Dvs. sau de actiunile partenerilor (reprezentanti legali sau angajatii acestora) angajati in realizarea/intretinerea si sau promovarea siteului Dvs.
Sunteti de acord sa anuntati HOST PAGE de orice cont neautorizat sau alte brese de securitate. HOST PAGE nu isi asuma responsabilitatea pentru orice pierdere sau paguba care tine de posibilitatea Dvs. de a o remedia. Luati la cunostinta si sunteti de acord ca sub nici o forma HOST PAGE nu este raspunzator, in nici un mod, pentru actiunile sau omisiunile Dvs. sau ale utilizatorilor resurselor contului de gazduire, carora Dvs. le dati access, nici chiar in cazul pagubelor produse in orice fel de acestia datorita unor actiuni sau omisiuni.
In cazul in care vor trebui platite unele sume de bani cu titlu de despagubiri sau amenzi si nu numai, Dvs. veti fi obligat sa platiti aceste sume de bani, si nu HOST PAGE.
Dvs. sau partenerii sau reprezentatii partenerilor carora le-ati permis accesul la contul de gazduire nu pot utiliza reteaua HOST PAGE pentru a incerca sa evite autentificarea sau sa pacaleasca securitatea oricarei gazde, retele sau oricarui cont.
Aceasta include, dar nu se limiteaza numai la: accesarea datelor care nu sunt destinate clientului, logarea la un server sau la un cont pentru care clientul nu are accesul autorizat, spargerea parolelor, verificarea securitatii altor retele cautand slabiciunile sau incalcarea altor politici de securitate ale organizatiei.
Dvs. sau partenerii sau reprezentantii partenerilor carora le-ati permis accesul la contul de gazduire, nu au dreptul de a incerca sa impiedice sau sa opreasca serviciul oricarui utilizator, gazda sau retea. Aceasta include, dar nu se limiteaza la atacuri de tipul denial of service, mail bombing sau alte incercari deliberate de a bloca o gazda sau o retea.
HOST PAGE va coopera cu autoritatile care investigheaza incalcarea securitatii sistemelor sau retelelor altor site-uri, inclusiv cu autoritatile care investigheaza fapte penale. Utilizatorii care incalca securitatea sistemelor sau retelelor pot fi trasi la raspundere prin procese civile sau penale.


VI. UTILIZAREA SERVICIULUI
Toate serviciile oferite de HOST PAGE pot fi utilizate numai in scopuri legale. Sunt interzise transmiterea, stocarea sau prezentarea de informatii, date sau materiale care incalca legile romanesti si internationale.
Printre acestea putem enumera, dar nu se limiteaza numai la: materiale copiate fara permisiunea proprietarilor, materiale care profereaza amenintari sau cu caracter obscen, materiale "numai pentru adulti",materiale protejate de secrete comerciale sau cu un alt statut.
Clientul este de acord sa nu ceara despagubiri si sa nu traga la raspundere HOST PAGE pentru nici opretentie rezultata din utilizarea serviciului care prejudiciaza clientul sau o terta parte.
Nota: Pornografia si materialele care au legatura cu sexul sunt interzise pe serverele noastre.
Aceasta interdictie este valabila si pentru toate site-urile care promoveaza activitati ilegale sau contin materiale care pot aduce prejudicii serverelor noastre sau oricaror altor servere de pe Internet.
HOST PAGE este singurul in masura sa hotarasca ce materiale constituie o incalcare a acestei prevederi. Clientul trebuie de asemenea sa ia nota ca distribuirea si / sau transmiterea de mesaje sau materiale obscene, indecente sau care incalca legile bunei cuviinte si ale decentei pot fi pedepsite de legile in vigoare.
Cateva exemple de materiale care nu sunt acceptabile:
- Software piratat.
- Programe sau arhive pentru hackeri
- Site-uri de Warez
- Site-uri de Wap sau chat-uri Wap cu conexiuni prin proxy-urile operatorilor de telefonie mobila.
- Proxy, si platforme proxy
- Site-uri care contin scripturi torrent sau trackere indiferent de locul in care sunt gazduite fisierele.
- Pornografie
- Software pentru trimiterea de email-uri nedorite (spamming)
- Download mp3, filme pentru care Dvs. nu aveti acordul proprietarului drepturilor de autor.
Accesarea altor conturi aflate pe serverele HOST PAGE prin mod abuziv sau neautorizat de catre proprietarul contului si distrugerea, stergerea sau modificarea fisierelor aflate in cont, sunt interzise si incalca regulile de organizare interna. La plangerea primita din partea unei parti vatamate se va trimite o notificare / advertisment iar la urmatoarea plangere primita se vor lua masuri de verificare si investigare iar daca acuzatiile se vor dovedi ca sunt fondate se vor lua masuriile de rigoare care pot duce la suspendarea pe o perioada de timp sau chiar stergerea contului definitiv cu sau fara avizarea proprietarului.
Nu permitem folosirea de Chat Room-uri proprii fiecarui client pe serverele noastre datorita cerintelor deosebite ale acestor programe.
Permitem utilizarea programelor Bulletin Board, dar acestea trebuie folosite in conformitate cu politica de utilizarea a resurselor Serverului. Recomandam folosirea programelor care utilizeaza o baza de date, programele care lucreaza cu fisiere sunt lente si solicita resurse importante.
Nu permitem utilizarea programelor care ruleaza in continu in background. Permitem programelor sa opereze in background ca o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera in background.
De exemplu un program gen LightGate poate incepe trimiterea de emailuri si opera in background pana la terminare, dar nu permitem programe concepute sa trimita mailuri care ruleaza in background.
In acest moment nu permitem clientilor sa ruleze software pentru IRC gen eggdrop sau BitchX pe serverele noastre.
Scripturile CGI pot fi utilizate de catre clientii nostri fiind o parte inclusa in serviciile oferite, dar orice script CGI realizat special pentru a afecta in mod negativ performanta serverului sau integritatea retelei poate fi oprit fara preaviz. Este interzisa utilizarea scripturilor CGI in comun cu alte site-uri care nu sunt gazduite de HOST PAGE
In momentul in care se constata ca un script CGI utilizeaza unele resurse in mod excesiv, HOST PAGE va notifica proprietarul respectivului site despre acest lucru. Acesta are la dispozitie 24 de ore pentru a reduce consumul de resurse al programului, in caz contrar acesta va fi dezactivat fara preaviz.
Serverele HOST PAGE sunt suficient de puternice pentru a face fata unui consum de resurse foarte mare. Totusi nu putem permite ca un singur client sa incarce serverul in detrimentul celorlalti clientii.
Orice site web care utilizeaza o mare parte din resursele serverului (ca de exemplu, fara a se limita numai la: utilizarea procesorului, a memoriei si resurselor retelei si bazei de date mysql/pgsql) poate fi suspendat fara preaviz si i se poate oferi solutia fie de a opta pentru un server dedicat fie de a limita gradul de utilizare a resurselor pana la un nivel acceptabil.
Traficul web inregistrat pe fiecare domeniu nu este contorizat in limita utilizarii acceptabile. Prin utilizare acceptabila intelegem o valoare de maxim 6600 MB zilnic. Traficul web masoara, traficul inregistrat pe http, ftp, smtp si pop3.
Aditional, nu aveti voie sa postati, trimiteti sau sa retransmiteti sau stocati materiale cu ajutorul contului de gazduire pe care HOST PAGE considera ca:
i) violeaza o lege sau regulament local sau strain;
ii) este amenintator, obscen, indecent, defaimator sau poate afecta un individ, grup sau entitate;
iii) violeaza dreptul oricarei persoane, inclusiv drepturile protejate de copyright, secretul comercial, inventii sau alte drepturi de proprietate intelectuala, precum si instalarea sau distribuirea de software "pirat" la alte produse care nu au licenta potrivita pentru utilizare, aceste exemple nu sunt limitative si se refera inclusiv la link-uri si de asemenea servere.
Sunteti de acord sa NU:
a) uploadati, postati, transmiteti sau sa faceti disponibil (referire) prin alt mod continut care este ilegal, daunator, amenintator, abuziv, hartuitor, defaimator, vulgar, obscen, calomnios, care incalca intimitatea altora, cu caracter pentru adulti, rasial, etnic sau in alt mod condamnabil.
b) prejudiciati minorii in orice fel
c) va asumati identitatea altei persoane fizice sau juridice, chiar si a unui oficial HOST PAGE , conducator de forum, ghid sau gazda, sau sa declarati in alt mod legatura Dvs. cu o persoana fizica sau juridica.
d) falsificati headerele sau sa manipulati in alt mod elementele de identificare pentru mascarea originii continutului transmis prin intermediul serverelor HOST PAGE
e) sa uploadati, publicati sau transmiteti continut pe care nu aveti dreptul sa il comunicati sub incidenta legii sau a unor obligatii contractuale (de exemplu, informatii interne, drept de proprietate, confidentialitate invatate si discutate ca parte a unui contract de munca sau sub angajament de confidentialitate).
f) sa uploadati, postati sau transmiteti in alt mod continut care incalca patentele (brevetele), marcile inregistrate, secretele de marca, drepturile de autor, drepturile la intimitate sau publicitate, sau alte drepturi de proprietate ale oricarei parti.
g) sa uploadati, postati sau transmiteti e-mailuri comerciale nesolicitate, denumite "spam". Aceasta include marketingul neloial, publicitatea sau alte activitati legate de "spam", cum ar fi :
(a) trimiterea de email-uri in masa catre recipienti care nu au solicitat email sau sa trimiteti cu adresa de raspuns falsa,
(b) sa promovati un site prin link-uri, titluri, descrieri neadecvate, sau
(c) sa va promovati site-ul prin postarea repetata de texte identice in forumurile publice.
h) sa uploadati, postati sau transmiteti in alt mod materiale care contin virusi sau alte coduri, fisiere sau programe realizate pentru a intrerupe, distruge sau limita functionarea oricarei componente software sau hardware a serverelor HOST PAGE sau ale unei terte parti.
i) sa conturbati sau sa intrerupeti Serviciul sau serverele sau retelele legate de Serviciu, sau sa incalcati cerintele, procedurile, politicile sau regulamentele legate despre Serviciu.
j) sa incalcati intentionat sau nu orice lege locala, statala, nationala, sau internationala in vigoare sau politicile ICANN.
k) furnizati suport material sau resurse (sau sa ascundeti sau sa deghizati natura, locatia, sursa sau proprietatea suportului material sau a resurselor) oricarei organizatii.
l) sa "urmariti" sau hartuiti in alt mod pe cineva.
m) sa interveniti sau sa intrerupeti serviciul sau serverele sau retelele conectate la Serviciu, sau sa nu respectati orice cerinte, proceduri, politici sau regulamente a retelelor conectate la reteaua HOST PAGE
n) colectati, transmiteti sau sa stocati date personale sau financiare despre orice individ sau entitate.
o) sa promovati sau sa furnizati informatii de pregatire despre activitati ilegale, sa promovati violenta fizica si jignirile impotriva unui individ sau grup, sau sa promovati orice act de cruzime fata de animale. Aceasta include dar nu numai, furnizarea de instructiuni privitoare la realizarea bombelor, grenadelor si altor arme, si crearea de site-uri "Crush".
Sunteti de acord sa nu implicati HOST PAGE , in orice cereri sau plangeri rezultand din Serviciu care va cauzeaza pagube dumneavoastra sau altei parti.
HOST PAGE isi rezerva dreptul sa va investigheze pe Dvs., afacerea Dvs. si/sau personalul Dvs., site-ul Dvs. si materialele continute de site in orice moment. Aceste investigatii vor fi facute doar in beneficiul HOST PAGE si nu pentru beneficiul Dvs. sau unei terte parti.
Daca investigatia releva orice informatie, actiune sau omisiune care in opinia HOST PAGE constituie o violare a legilor sau a regulamentelor nationale sau internationale sau a politicilor HOST PAGE , va putea inchide imediat site-ul Dvs. si va notifica aceasta actiune prin e-mail la adresa furnizata in formularul de comanda.
Sunteti de acord sa renuntati la dreptul de actiune sau orice revendicare pe care le-ati putea avea impotriva HOST PAGE pentru asemenea actiuni.


VII. POLITICA DE TRIMITERE A E-MAILURILOR
Fiecare cont de gazduire este limitat, astfel incat sa nu permita trimiterea a mai mult de 300 de email-uri intr-un interval de 60 de minute / domeniu. Aceasta politica (restrictie) este necesara pentru a proteja calitatea serviciului de hosting.
Trimiterea masiva de email-uri determina consumarea masiva a resurselor unui server, aceasta avand un impact negativ asupra calitatii serviciilor receptionate de clientii.
Prima incalcare a acestei politici are ca rezultat suspendarea imediata a contului de gazduire. Reactivarea contului se face numai dupa trimiterea catre HOST PAGE prin e-mail scanat a unui angajament semnat si stampilat (acolo unde este cazul) cu urmatorul text "Am citit, inteleg si sunt de acord cu politica de trimitere a email-urilor".
A doua incalcare a acestei politici are ca rezultat terminarea imediata a contului de gazduire.
HOST PAGE nu va returna clientului nici una din taxele achitate in avans, in cazul in care contul a fost terminat pentru incalcarea acestor reguli. Beneficiarul este obligat sa-si plateasca integral taxele restante fata de HOST PAGE
Email Spamm-ul este total interzis:
"Spamul" include trimiterea de mesaje email bulk si/sau comerciale nesolicitate via Internet folosind serviciile HOST PAGE sau ale altui furnizor de servicii cu referire la HOST PAGE (si oricare site aflat in proprietatea noastra) ori la orice site gazduit de HOST PAGE
SPAMM-ul este TOTAL INTERZIS si descoperirea lui atrage automat STERGEREA contului respectiv de pe serverele noastre.
PRIN SPAMM INTELEGEM TRIMITEREA DE MESAJE E-MAIL CATRE DESTINATARI CARE NU SI-AU EXPRIMAT IN PREALABIL DORINTA DE A PRIMI ACELE MESAJE COMERCIALE SAU NU. Dvs. TREBUIE SA PUNETI LA DISPOZITIA HOST PAGE TOATE DATELE SOLICITATE PENTRU A CONTACTA INTEGRAL SAU ALEATORIU PE UNII DIN DESTINATII MESAJELOR TRIMISE.


VIII. SUPORTUL SI GARANTIILE
HOST PAGE Isi rezerva dreptul sa stabileasca limite sau sa extinda orice fel de suport oferit pentru serviciul contractat, si orele la care este disponibil.
Sunteti de acord sa oferiti garantii pentru HOST PAGE si partenerilor sai ca nu veti avea pretentii sau cereri, incluzand taxele mandatarilor cerute de a o treia parte datorate aparitiei acesteia in continutul site-ului Dvs., folosirii de catre Dvs. a serviciului, relatiei Dvs. cu serviciul, incalcarii TCU de catre Dvs. sau incalcarii oricaror altor drepturi ale altei parti, incluzand , dar nelimitandu-se la utilizarea de catre Dvs. a continutului, marci inregistrate, nume comerciale, materiale cu drept de autor sau patentate sau alte drepturi de proprietate intelectuala.
HOST PAGE isi rezerva dreptul ca pe cheltuiala sa isi asume apararea si controlul a oricarei garantii din partea Dvs., dar facand acest lucru nu va scuteste de obligatie de garantie din partea Dvs.
Ati luat la cunostinta ca HOST PAGE poate stabili practici si limitari generale ale folosirii Serviciului.
HOST PAGE isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe temporar sau permanent Serviciul (sau orice componenta a acestuia) cu sau fara preaviz, in orice moment.
Sunteti de acord ca HOST PAGE nu este raspunzator Dvs. sau unei alte parti de orice modificari, suspendari sau intreruperi ale Serviciului. HOST PAGE nu este resposabil pentru pierderea sau stergerea fisierelor din cauza unor defectiuni aparute la soft sau partea hardware sau accidental de care proprietarul contului.
HOST PAGE nu garanteaza integritatea fisierelor. Fiecare client in parte trebuie sa isi genereze propriul back-up si sa il salve pe o sursa sigura.


IX. DECLINAREA RESPONSABILITATII
INTELEGETI SI SUNTETI DE ACORD CU FAPTUL CA:
a) UTILIZAREA SERVICIULUI SE FACE PE RISCUL Dvs. SERVICIUL ESTE FURNIZAT PE BAZA: "ASA ESTE". HOST PAGE NU ISI ASUMA RESPONSABILITATEA SI NU ACORDA GARANTII DE NICI UN FEL, NICI IN MOD EXPLICIT NICI IMPLICIT, INCLUZAND, DAR NELIMITANDU-SE LA GARANTIILE DE COMERCIALIZARE OBISNUITE, LA POTRIVIREA PENTRU UN SCOP ANUME.
b) ORICE MATERIAL DOWNLOADAT SAU IN ALT MOD OBTINUT PRIN FOLOSIREA SERVICIULUI SE REALIZEAZA LA DISCRETIA SI RISCUL Dvs. SI CA SUNTETI SINGURUL RESPONSABIL PENTRU ORICE STRICACIUNE A COMPUTERULUI Dvs. SAU PIERDEREA DE DATE REZULTATA IN URMA DOWNLOADARII UNOR MATERIALE.
c) MECANISMELE DE SECURITATE INCORPORATE IN SOFTWARE(SISTEM) CUNOSC LIMITARI EFECTIVE/INERENTE, Dvs. AVAND RESPONSABILITATEA DE A IDENTIFICA EXACT NECESITATILE Dvs.
d) HOST PAGE PRIN PREZENTUL ACORD SAU ALTTI TERMENI FURNIZATI NU GARANTEAZA CA:
i) SERVICIUL SE POTRIVESTE EXACT CERINTELOR Dvs.,
ii) SERVICIUL VA FUNCTIONA NEINTRERUPT, IN SIGURANTA SI FARA ERORI,
iii) REZULTATELE OBTINUTE PRIN FOLOSIREA SERVICIULUI VOR FI FARA GRESEALA SI DE INCREDERE,
iv) CALITATEA PRODUSELOR, SERVICIILOR, INFROMATIILOR SAU ALTOR MATERIALE CUMPARATE SAU OBTINUTE DE Dvs. PRIN SERVICIU VOR INDEPLINI ASTEPTARILE Dvs., PRECUM SI ORICE EROARE A SOFTWARE-ULUI VA FI CORECTATA.
e) NICI UN SFAT SAU INFORMATIE, ORALA SAU SCRISA, OBTINUTA PRIN SAU DE LA SERVICIU NU CREEAZA ORICE ALTE GARANTII NEPRECIZATE IN ACTUALUL ACORD.
f) HOST PAGE NU ISI ASUMA RESPONSABILITATEA PENTRU NERESPECTAREA TERMENIILOR LIMITA , PENTRU STERGEREA, NEFURNIZAREA SAU STOCAREA ERONATA A ORICAREI FORME DE COMUNICARE SAU ORICAROR SETARI PERSONALIZATE UTILIZATE DE Dvs.
HOST PAGE VA FACE EFORTURI INSEMNATE PENTRU A INTRETINE SERVICIUL, TOTUSI, HOST PAGE NU RASPUNDE PENTRU STRICACIUNI, PIERDERI DE DATE, DETALII DE CLIENT SAU DETALII DE VANZATOR, VENIT SAU ALTE PAGUBE PRODUSE AFACERILOR DATORATE INTARZIERILOR, TRANSMITEREA GRESITA SAU NETRANSMITEREA INFORMATIILOR, DATORATE RESTRICTIEI SAU INTRERUPERII ACCESULUI, BUGURILOR SAU ALTOR ERORI, FOLOSIRII NEAUTORIZATE DATORATE IMPARTIRII ACCESULUI LA SERVICIU, SAU ALTOR INTERACTIUNI CU SERVICIUL.
SUNTETI RESPONSABIL DE INTRETINEREA SI SALVAREA DE SIGURANTA (BACK-UP) DATELOR Dvs. SI DE ORICE INFORMATIE STOCATA PRIN SERVICIU.
 

X. LIMITAREA OBLIGATIILOR
INTELEGETI SI SUNTETI DE ACORD CU FAPTUL CA HOST PAGE , ASOCIATII SAI SAU ALTI PARTENERI, DIRECTORII , ACTIONARII SAU ANGAJATII HOST PAGE NU AU OBLIGATII PENTRU ORICE PAGUBA DIRECTA, INDIRECTA, SPECIALA, EXEMPLARA, INCLUSIV, DAR NELIMITANDU-SE NUMAI LA PAGUBE DE PIERDERE DE CASTIGURI VIITOARE, BUNACREDINTA, FOLOSIRE, DATE SAU ALTE BUNURI INTANGIBILE (CHIAR DACA ATI AVERTIZAT HOST PAGE DE POSIBILITATEA UNOR ASEMENEA PIERDERI), REZULTAND DIN:
(i) FOLOSIREA SAU IMPOSIBILITATEA FOLOSIRII SERVICIULUI,
(ii) ERORI, DEFECTE, OMISIUNI INTARZIERI IN OPERATII SAU TRANSMISII SAU ORICE ALTA NEREGULA A BUNULUI MERS AL SERVICULUI SAU A SOFTWARE-ULUI;
(iii) COSTUL PROCURARII DE BUNURI SAU SERVICII PENTRU INLOCUIREA CELOR CUMPARATE SAU OBTINUTE PRIN MESAJE SAU TRANZACTIILOR REALIZATE PRIN SERVICIU,
(iv) ACCES NEAUTORIZAT SAU ALTERAREA TRANSMISIILOR Dvs. SI DATELOR,
(v) DECLARATIILOR SI COMPORTAMENTULUI UNEI ALTE PARTI FATA DE SERVICIU
(vi) ORICE BUN SAU SERVICIU OFERIT SAU VANDUT PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI
(vii) ORICE ALTA SITUATIE REFERITOARE LA SERVICIU SAU LA SOFTWARE.
 

XI. LEGEA APLICABILA SI FORTA MAJORA
Legea aplicabila TCU si relatia dintre Dvs. si HOST PAGE va fi sub incidenta legilor Statului Roman. Cu exceptia obligatiei de efectuare a plati, niciuna dintre parti nu va fi responsabila pentru orice esec sau intarziere in actiunile sau inactiunile sale reglementate de acest TCU daca acestea se datoreaza unei cauze pe care nu o poate controla cum ar fi (dar nelimitandu-se la acestea):
a) acte de razboi, acte guvernamentale, intreruperea Internetului (care sa nu rezulte din actiunile sau inactiunile lui HOST PAGE ), fenomene naturale, cutremure, embargouri, sabotaj, conflicte de munca.
b) trebuie notificate celeilalte parti prompt
c) partea aflata in caz de forta majora trebuie sa utilizeze eforturi comerciale rezonabile ca sa corecteze prompt orice disfunctionalitate sau intarziere.
Daca HOST PAGE nu este in stare sa poata oferi Serviciul pentru o perioada de 30 de zile consecutive din cauza unui eveniment de forta majora continuu, Dvs. veti putea rezilia Serviciul, dar HOST PAGE nu va avea nici o obligatie in legatura cu aceasta.


XII. RELATIA DINTRE PARTI
Acest acord nu va stabili nici o relatie de parteneriat, asociatiune in participatiune, relatii de munca, agentie intre HOST PAGE si Dvs.
Nici HOST PAGE , nici Dvs. nu veti avea puterea de a lega cealalta parte sau sa creeze obligatii pentru cealalta parte fara a avea un consimtamant prealabil de la aceasta, in scris, cu exceptia celor precizate expres in acest acord.
HOST PAGE si Dvs. sunteti de acord ca, exceptand cele precizate expres in acest acord, nu vor exista terti beneficiari ai acestui acord, cum ar fi companiile de asigurari pentru orice parte sau utilizatorii Dvs., fara ca acest exemplu sa fie limitativ.
XIII. CLAUZE FINALE
Acesti TCU constituie un acord dintre HOST PAGE si Dvs. si va guverneaza utilizarea serviciilor, constituind contractul de prestari servicii incheiat intre Dvs. si HOST PAGE
Puteti de asemenea sa va aflati sub autoritatea altor termeni aditionali sau conditii de utilizare ce se aplica in momentul in care utilizati alte servicii HOST PAGE , continut sau software al unui tert.
Daca orice prevedere a acestor TCU sau altor documente incorporate este dovedita de o institutie competenta ca fiind invalida, partile sunt de acord ca aceasta institutie sa incerce sa ia in consideratie intentiile partilor asa cum sunt reflectate in prevedere, iar restul prevederilor ramanand in vigoare.
Sunteti de acord ca fara a tine seama de alta lege sau statut, orice revendicare sau pricina ce reiese din acesti termeni sau sunt legati de utilizarea serviciilor sau a TCU trebuie inaintata in decurs de un an dupa ce aceasta cerere a fost ridicata sau va fi pentru totdeauna clasata.

Pentru sugestii sau nelamuriri va stam la dispozitie la adresa de email: office@hostpage.ro

© 2022HostPage - Termeni si Conditii